IKM Subsea starter IMR kampanje for Shell på Ormen Lange og Draugen

Publisert

Dette er en utfordring, men også en stor mulighet for IKM Subsea.

IKM Subsea ble i 2015 tildelt en 5 + 5 års kontrakt med Norske Shell, første kampanje starter i mars. Det skriver selskapet i en pressemelding.

IKM Subsea sin Merlin UCV ROV er vellykket integrert på Siem Pride og er klar til å utføre tjenester for Norske Shell. I tillegg til ROV tjenesten, utfører IKM Subsea IMR relatert engineering, vedlikehold av Norske Shells subsea verktøy, samt survey tjenester gjennom forretningspartner iSurvey.

--- Reklame (Saken fortsetter under)

https://vimeo.com/159480424

Prosjektene for 2016 omfatter flere inspeksjoner og vedlikeholdsarbeid på Norske Shells dypvannsfeltet Ormen Lange og Draugen.

Blant tjenestene som skal utføres denne våren er rørlednings undersøkelser, struktur inspeksjoner og brønnhode inspeksjoner.

Dette arbeidet vil fortsette å utvikle IKM Subsea som leverandør av komplette IMR tjenester.

- Norske Shell krever løsninger av høy kvalitet på en kostnadseffektiv måte. Dette er en utfordring, men også en stor mulighet for IKM Subsea til å presse grensene for hva som regnes som industristandarden og å utvikle seg som et selskap, sier Hans Fjellanger, Business Development Manager for IKM Subsea.

En Merlin UCV er dedikert til prosjektet, og er en ultrakompakt arbeid klasse ROV tilpasset for IMR og drill support. Merlin UCV representerer et fullt elektrisk ROV-system der fremdriftssystemet er konfigurert for å gi maksimal kraft til den kompakte ROV størrelsen. Denne teknologien er tidsbesparende i arbeidsomfang i forhold til andre konvensjonelle hydrauliske ROV’er.