100 personer rammes av Dolphin-konkurs

Publisert

Mandag ettermiddag ble konkursen et faktum.

Seismikkselskapet Dolphin begjærer seg selv konkurs på grunn av de dårlige tidene i oljeservicemarkedet. Selskapet skylder over 1,7 milliarder kroner.

100 personer uten jobb

I overkant av 100 personer rammes av konkursen i de to selskapene Dolphin Group og Dolphin Geophysical, melder E24. Seismikkselskapet advarte i forrige uke om at det var en reell fare for at selskapet kunne gå over ende.

Mandag ble det kjent at både Dolphin Group og datterselskapet Dolphin Geophysical vil begjære seg konkurs. Handelen i selskapets aksje og obligasjoner ble mandag suspendert på Oslo Børs.

Ifølge kjennelsen fra Oslo byfogdembete har Dolphin Group og datterselskapene en samlet gjeld på 1,774 milliarder kroner, skriver nettavisen Maritime.

Kan tape 20 millioner dollar

E24 melder at Rieber Shipping kan tape 20 millioner dollar, tilsvarende 173 millioner kroner, på en konkurs. Selskapet har inntil nå leid ut tre båter på langtidskontrakt til Dolphin. Pengene kan bli tapt som følge av at Dolphin ennå ikke har betalt leie. Rieber opplyser at selskapet vil søke å få dekket nåværende og fremtidige fordringer og tap fra konkursboet – men opplyser at det er usikkert i hvilken grad det vil bli mulig å få dekning for kravene.