- DNV GL Veracity er et godt eksempel på en plattform som ikke bare disrupter et enkelt selskap, men som disrupter en hel global sektor

Publisert

Denne uken lanserte DNV GL sitt nye økosystem som heter DNV GL Veracity.

Bjørn Tore Markussen leder DNV GL Veracity.

- DNV GL Veracity er et økosystem som digitalt muliggjør at folk kan samarbeide. På Veracity har vi 135.000 aktive brukere som samarbeider i forhold til deling av data, eller tilgang til forskjellige produkter og tjenester. 

Chris Hoyos er Head of Digital Acceleration EMEA i Deloitte Digital. Har forklarer hva et økosystem er.

- Et økosystem er en digital plattform der du kan invitere både konkurrenter, kunder og samarbeidspartnere, sier Chris Hoyos. Her kan man samarbeide om å utvikle og forbedre produkter og tjenester. 

Det skjer mye spennende innen digitalisering i industrien, og Kimberly Lein-Mathisen, Adm. dir. i Microsoft Norge trekker frem tre eksempler.

- DNV GL Veracity er et godt eksempel på en plattform som ikke bare disrupter et enkelt selskap, men som disrupter en hel global sektor, sier Kimberly Lein-Mathisen.

Hun trekker også frem Omnia fra Equinor og Nodes som løftes frem av Agder Energi og Nord Pool.

Svein Bjørnstad, CIO i Fred Olsen Energy og Dolphin Drilling forteller at de har en multiplattformstrategi.

- Vi kommer til å være tilstede på flere plattformer, forteller han til enerWE. For den delen av vår virksomhet som er innen olje- og gass har vi inngått samarbeid med Veracity. 

--- Annonse ---

--- Annonse slutt ---

For å forstå mer spør vi Inge Sandvik, CDO i Wilhelmsen Group om hva de legger i ordet digitalisering.

- Vi ser det fra et forretningsståsted. Hvordan kan vi forbedre kundeopplevelse, produkter og tjenester. Hvordan kan vi dele data. Vi ser på nye partnerskapsmodeller der vi kan gå sammen til markedet med produkter.

Sven Thaulow, General Manager i CISCO Norway mener det er et stor behov for å kople alt sammen, enten det er kraftverk eller oljerigger.

- Det utfordrer hele det industrielle nettverket, sier Sven Thaulow. 

Avslutningsvis spør vi Tor Jakob Ramsøy, CEO i Arundo Analytics om hva som skal til for å lykkes med digitalisering.

- Vi må få de gode "usecasene" i produksjon, forteller han til enerWE. Mange står fast når det gjelder det å bygge infrastruktur. Man blir for fascinert av teknologien.