DNB Bank ASA tar over eierskapet av boreskipet Ocean Rig Apollo

Publisert

Det greskeide riggselskapet Ocean Rig UDW Inc. meldte 1. september til Securities and Exchange Commision i USA at eierskapet av boreskipet Ocean Rig Apollo er overført til et selskap kontrollert av DNB Bank ASA. Overdragelsen innebærer betydelige, men uspesifiserte, lettelser i gjeld og forpliktelser for Ocean Rig. I følge avtalen med DNB Bank ASA beholder Ocean Rig også tilbakekjøpsretten til boreskipet, forutsatt at foreløpig ikke offentliggjorte betingelser oppfylles.

Ocean Rig varslet tidligere i sommer at selskapet hadde iverksatt en restruktureringsprosess for å håndtere kollapsen i riggmarkedet, høy gjeld og inngåtte kontrakter om nybygg med Samsung. Selskapets fargerike CEO George Economu utelukket på det tidspunktet ikke konkurs. Halve OR-flåten på 10 enheter ligger i dag i opplag, og kontrakter om bygging av 3 nye boreskip er inngått med Samsung Heavy Industries.

OR Apollo er et 7.-generasjons boreskip spesialisert for boring på dypt vann, levert fra Samsung i 2015.  Boreskipet ligger for tiden i kaldt opplag i Pireus etter at Total tidligere i år terminerte en tre-årig kontrakt utenfor Vest Afrika.

Powered by Labrador CMS