Oslo  20190128.Oslo Børs bygningen i snøvær mandag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oslo 20190128.Oslo Børs bygningen i snøvær mandag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

DNB-forvaltere mener markedspessimismen er overdrevet

Publisert

Porteføljeforvalter Torje Gundersen i DNB Asset Management tror hovedindeksen på Oslo Børs kan passere 950 poeng i løpet av året, mer enn rekorden fra i fjor.

– Vi tror sjansen er stor for en ny topp i løpet av 2019. Det betyr i så fall at Oslo Børs vil stige minst 20 prosent, eller minst 15 prosent fra dagens nivå, sier Gundersen til Dagens Næringsliv.

Hittil i år har Oslo Børs hatt en sterk start, med oppgang på 5,4 prosent. Hovedindeksen ligger så langt over 840 poeng. Børsrekorden fra i fjor er på 946 poeng fra september.

Forvalterne i DNB Asset Management har positivt syn på energi- og finansaksjer globalt, samt aksjer i Norge og fremvoksende markeder.

– Det er fortsatt mye politisk usikkerhet, men vi tror markedene priser inn et for pessimistisk syn på geopolitikk, global vekst og selskapenes resultatutvikling, heter det i en oppdatering mandag.

Optimismen er mye basert på den ekstreme pessimismen og korreksjonen i de globale aksjemarkedene i desember i fjor, da også Wall Street priset inn en 50 prosent sannsynlighet for en amerikansk resesjon i 2019, samtidig som man ventet en kraftig avkjøling i veksten i Kina. Den overdrevne pessimismen gir dermed grunnlag for optimisme nå, mener analytikerne.

(©NTB)