Knut Kroepelien, Energi Norge. Foto: Eivor ERiksen/Fotofolk Ltd.
Knut Kroepelien, Energi Norge. Foto: Eivor ERiksen/Fotofolk Ltd.

- Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel

– Målet er at Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel for selskapene som kundene vil se etter når de velger leverandør.

Publisert

Bransjeorganisasjonen Energi Norge skriver i en pressemelding at sertifiseringsordningen Trygg strømhandel lanseres i dag. Dette er en sertifiseringsordning der DNV GL skal godkjenne strømleverandører i henhold til en liste med krav som stilles til strømselskapene.

Sertifiseringsordningen er et initiativ fra bransjeorganisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi. Ordningen består av en rekke krav som strømleverandørene må tilfredsstille når det gjelder markedsføring og salg av strømprodukter, oppfølging av kundene, opplæring av egne ansatte osv.

– Målet er at Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel for selskapene som kundene vil se etter når de velger leverandør. Vi ønsker også at ordningen skal skape økt tillit til både strømmarkedet og den enkelte leverandør, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Strømleverandører som ønsker å bli sertifisert, må dokumentere at de tilfredsstiller bestemte krav. I tillegg må selskapene bestå årlige revisjoner og uanmeldte stikkprøver.

Dette er de viktigste kravene som strømselskapene må tilfredsstille:

  • Strenge krav til salgsaktiviteter på telefon, sosiale medier, dørsalg, stand osv.
  • Gjelder også underleverandører som har direkte kontakt med kunden (callsentre etc.)
  • Krav til kompetanse hos ansatte og gode prosesser for klagebehandling mm.
  • Strømproduktene skal være enkle å skille fra hverandre ved markedsføring.
  • Kunden skal kunne velge kanal for prisvarslinger – for eksempel SMS eller e-post.
  • Kampanjetilbud skal merkes tydelig – også hva som skjer etter tilbudsperioden.
  • Åpenhet om alle priselementer og varigheten på strømproduktene.
  • Det skal være enkelt å bytte leverandør, og færre henvendelser om å komme tilbake.

– Bransjen har fått kritikk for å gi kundene mangelfull informasjon. Nå bretter vi opp ermene for at strømmarkedet skal bli enklere og tryggere. Vi mener dette er stort skritt i riktig retning, selv om det ikke nødvendigvis løser alle utfordringene, sier daglig leder Knut Lockert i Distriktsenergi.

Norge har over 100 strømleverandører. De første sertifiserte leverandørene ventes å være på plass i løpet av våren. Navnene vil bli kunngjort på nettsiden tryggstrømhandel.no og av selskapene selv.

Powered by Labrador CMS