Samarbeidspartnerne i Techstars Energy-akseleratoren: Gunnar Deinboll, konserndirektør i Capgemini Invent, Jens Festervoll Equinor’s Corporate Liaison, Guro Knapstad, KONGSBERG’s Corporate Liaison, Hugh McGirr, programansvarlig for Techstars Energy og Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy. Fotokreditering: Ole Jørgen Bratland/Equinor.
Samarbeidspartnerne i Techstars Energy-akseleratoren: Gunnar Deinboll, konserndirektør i Capgemini Invent, Jens Festervoll Equinor’s Corporate Liaison, Guro Knapstad, KONGSBERG’s Corporate Liaison, Hugh McGirr, programansvarlig for Techstars Energy og Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy. Fotokreditering: Ole Jørgen Bratland/Equinor.

Disse ti oppstartselskapene gikk helt til topps!

De ti oppstartsselskapene er valgt ut blant hundrevis av søkere fra 42 land.

Målet er å framskynde selskapenes utvikling gjennom et intensivt program på 13 uker, der de kan trekke på et globalt nettverk av ekspertise fra Equinor og Techstars samt samarbeidsselskapene KONGSBERG og Capgemini, skriver Equinor i en pressemelding.

— Energibransjen er i rask endring, og disse selskapene er i forkant av den endringen. Det første akseleratorprogrammet i fjor var svært vellykket, så vi gleder oss til å samarbeide med en ny gruppe nyskapende oppstartsselskaper de neste tre månedene. Jeg ser fram til å støtte selskapene, og lære av dem, sier Al Cook, konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling i Equinor.

Akseleratoren holder til i Equinors kontorlokaler i Oslo. De ti oppstartsselskapene kommer dit 9. september.

— Norge har en energiteknologibransje i verdensklasse, og er anerkjent som et globalt energiknutepunkt. Det er åpenbart det ideelle stedet å være for de som arbeider med nyskapende energiløsninger, sier Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy.

De utvalgte selskapene representerer løsninger innen olje og gass, fornybare energikilder, nye forretningsmodeller og digitalisering. Ved slutten av programmet i desember skal de presentere løsningene sine for Equinor, samarbeidspartnerne og andre mulige investorer på en demodag.

— Kongsberg Digital ønsker å hjelpe verdens bransjer på deres digitaliseringsreise, og vi mener at kontinuerlig nyskaping, kunnskapsdeling og samarbeid er de viktigste suksesskriteriene. Vi ser fram til å samarbeide med de ti beste selskapene, og finne gjensidige fordeler fra Techstars Energy Accelerator 2019, sier Hege Skryseth, konserndirektør i KONGSBERG og direktør for Kongsberg Digital.

— Techstars Energy gir muligheter til å utforske nye ideer som kan endre bransjen vår. Vi ser fram til å samarbeide med årets oppstartsselskaper, og lære av dem, sier Gunnar Deinboll, konserndirektør, Capgemini Invent.

Om de ti selskapene:

Fieldmade, Norge – Sikrer økt beredskap gjennom reservedeler på bestilling.

Fuelsave, Tyskland – Hjelper kunder med å spare energi og penger samtidig som de reduserer miljøpåvirkningen gjennom neste generasjons drivstoffsparende tiltak.

GamY, Tyskland – Øker levetidsverdien av alle batteridrevne apparater gjennom å styre batteriets ytelse ved hjelp av selskapets digitale tvillingløsning.

Navarra Tech, Brasil – Leverer en trading-plattform for energi-tradere i nye markeder.

RagnaRock Geo, Norge – Leverer rask og nøyaktig tolkning av seismiske data gjennom selskapets maskinlæringsprogram.

Salient Energy, Canada – Forbedrer energilagring med tryggere og billigere batterier som varer lenger.

SeeO2 Energy, Canada – Omdanner CO2 til høyverdig drivstoff og kjemikalier gjennom en netto negativ karbonprosess.

Tempus, Storbritannia – Sikrer økonomisk sparing og karbonreduksjon ved å styre og optimalisere etterspørsel for strøm gjennom direkte forbindelse til kundenes lokaler.

Terrapin, Canada – Konverterer spillvarme til verdi og jakter på de 290.000 petajoule med energi som går tapt hvert år.

VesselAdmin, Norge – Tilbyr et digitalt anskaffelsesystem for offshorefartøyer.