Digitale teknologier økte inntektene på Johan Sverdrup med mer enn to milliarder kroner.
Digitale teknologier økte inntektene på Johan Sverdrup med mer enn to milliarder kroner.

Digitalisering økte inntektene med over to milliarder kroner

- Vi får til mer på en sikrere og smartere måte.

Publisert

Equinor skriver i en pressemelding at de gjennom bruk av digitale teknologier har økt både sikkerheten og verdiskapingen i alle deler av virksomheten på Johan Sverdrup-feltet. De har regnet seg frem til at det har bidratt med over to milliarder kroner i økt inntjening.

– Våre erfaringer viser at digitale verktøy gir en positiv effekt for verdiskapingen fra Johan Sverdrup feltet samtidig som det er med på å forbedre arbeidshverdagen for folkene våre både i havet og i landorganisasjonen. Bruk av digitale verktøy gir en bedre situasjonsoversikt som igjen bidrar til økt sikkerhet i det daglige arbeidet land og hav. Vi får til mer på en sikrere og smartere måte, sier driftsdirektør Rune Nedregaard.

Den økte inntjeningen er hovedsakelig resultat av:

  • Stabilt høyere produksjon ved bruk av automatisert produksjonsoptimalisering.
  • Større treffsikkerhet i reservoaret ved bruk av bredere og mer sammensatte datasett slik at vi får mer informasjon om reservoaret.
  • Mer effektivt drift og vedlikehold ved bruk av løsningene for den digitale feltarbeider der operatørene bruker nettbrett i den daglige jobben og digital tvilling som er en virtuell kopi av plattformen.

På Sverdrup er det også en rekke andre digitale initiativ som testes ut som roboter over og under vann, maskinlæring og bruk av 3D print-teknologi.

Nå skal Equinor skalere opp bruken av de digitale løsningene, og de sier at alle ansatte, uansett om de jobber offshore eller på land, vil merke at datadreven beslutningstagning, bærbare enheter og brukertilpassede applikasjoner blir en del av hverdagen.

– For Equinor handler dette om at vi stadig forbedrer oss gjennom økt tilgang til relevant informasjon og effektiv bruk av digitale teknologier. Dette vil bidra til økt samarbeid på tvers av organisatoriske enheter og med våre samarbeidspartnere samt økt deling av beste praksis, sier digitaliseringsdirektør Torbjørn Folgerø, i Equinor.

Powered by Labrador CMS