Geiranger  20190117.En eller to biler kan være tatt av et snøskred i Geiranger. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.– Tett snødrev i området gjør det utfordrende å få inn helikopter. En til to biler kan være i skredet. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen på Twitter.Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt.Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix
Geiranger 20190117.En eller to biler kan være tatt av et snøskred i Geiranger. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.– Tett snødrev i området gjør det utfordrende å få inn helikopter. En til to biler kan være i skredet. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen på Twitter.Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt.Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix

Dieselmangel slo ut nødnettet i Geiranger

Publisert

Nødnettet skulle være redningen for innbyggerne i Geiranger da et ras isolerte bygda i januar. Det satte et tomt dieselaggregat en stopper for.

Nettet fungerte ikke fordi aggregatet som skulle holde liv i den ene basestasjonen i bygda, gikk tom for drivstoff og stanset. Det skjedde elleve dager før krisesituasjonen 14. januar. Likevel ble det ikke gjort noe med det.

– Systemet er ikke godt nok. Det er veldig spesielt at en allerede etter første stormnatta i det nye året opplever at nødnettet faller ut, sier ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp) i Stranda kommune til NRK.

Flere sentrale aktører møttes i kommunen tirsdag for å evaluere hva som hadde skjedd i Geiranger fra 14. til 15. januar. Det var stor enighet om at en lignende fadese ikke må gjenta seg.

– Dette var en helt uønsket situasjon som skyldes flere uheldige omstendigheter. Det er bra at vi får vite om slike episoder, slik at vi kan gjøre noe med problemet, sier direktør Cecilie Daae i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som var til stede på møtet.

Daae mener at nødnettet, som ble vedtatt av Stortinget i 2004 og åpnet i 2015, har vært en nyttig investering.

– Dette er den viktigste investeringen innen samfunnssikkerhet og beredskap de siste 20 årene, sier hun.

(©NTB)