Dette er en norsk elsykkel med overbygg og fire hjul

Publisert

Det finnes mange elsykler og mange elbiler man kan velge for å komme seg til og fra jobben, barnehagen, butikken og treningen. De har hver sine fordeler og ulemper.

Nå har det norske selskapet Podbike AS utviklet et produkt som er en blanding av de to. De har laget en elsykkel med overbygg og fire hjul med plass til en voksen og et barn.

Elsykkelen er omtrent 2,3 meter lang, 08, meter bred og 1,1 meter høy. Den kommer til å veie et sted mellom 55 og 65 kg, og ha en maksvekt på 200 kg med syklist og baggasje. Den skal passe for alle fra 150cm til hele 198cm høye personer.

Podbike ble vist frem første gang i april i fjor, og nå har selskapet kommet et godt stykke videre. På sin hjemmeside har de nå åpnet for forhåndsbestilling.

- Podbike er ikke en oppgradert eller modifisert sykkel. Dette er et produkt som er designet fra grunnen av til å være en fire hjuls esykkel uten kjede. Dette har vist seg å være en formidabel oppgave, men gevinsten ved å gjøre det ordentlig er at det blir kjempebra, sier Per Hassel Sørensen, gründer og teknologidirektør i Podbike, i en pressemelding.

Han forteller videre at de startet å designe Podbike i 2014, og at det nå er i ferd med å bli et ferdig produkt.

Podbike følger forøvrig regelverket for elsykler. Det betyr at motorene maks kan bidra til en fart på 25 km/t, og så blir det opp til syklisten å eventuelt tråkke på for å øke farten utover det.