Stavanger-rederi dømt

Publisert

Kastet plastposer med oljeavfall over bord.

Rederiet Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) er i USA dømt for brudd på forurensningsloven og risikerer opptil 3,7 millioner kroner i bot. I tillegg kan fire ansatte bli dømt til fengsel.

Straffutmåling i saken er ennå ikke blitt avsagt, men DSD risikerer en bot på 500.000 dollar, noe som tilsvarer over 3,7 millioner kroner, skriver Bunkerworld , som siterer TradeWinds.

Det var i fjor at rederiet og fire ansatte på tankskipet Stavanger Blossom ifølge dommen samarbeidet for å omgå regelverket. Retten mener skipet ikke hadde utstyr for å hindre utslipp om bord, og at de ansatte forsøkte å skjule at de hadde sluppet ut oljeavfall direkte i sjøen. I tillegg fylte mannskapet opp plastposer med oljeavfall og kastet dem over bord, ifølge retten.

Tiltalen inneholder også et punkt om fjerning av bevis, nærmere bestemt en slange som ble brukt til å slippe oljeavfall ut i sjøen. Retten mener å ha funnet uriktige opplysninger i dokumenter, i tillegg til at det ble oppgitt usann informasjon til den amerikanske kystvakten.

Det er ikke kjent når straffutmålingen skal skje eller hvordan DSD stiller seg til domsavsigelsen.