Jette-feltet
Jette-feltet

Dropper Jette-problem

Publisert

Det norske kvitter seg med deler av feltet.

Oljeselskapet Det norske dropper videre utvikling nord på oljefeltet Jette i Nordsjøen, det er klart bare to år etter det ble igangsatt drift og produksjon på feltet.

Jette er bygget ut som en undervannsinstallasjon knyttet opp til Jotun B, og i 2013 startet Det norske produksjonen på feltet. Dette ble selskapets første felt med egenprodusert olje, og produksjonsstarten ble omtalt som en milepæl for Det norske.

Les også: Sverdrup-konflikt kan kun løses av Kongen

Jette-trøbbel

Feltet bød likevel på en rekke utfordringer. I 2012 ble det klart at selskapet utførte nedskrivninger på 1,9 milliarder knyttet til Jette. I 2014 meldte Det Norske om at utførte nedskrivninger på feltet lå på 167 millioner kroner.

Allerede etter to år har produksjonen falt betraktelig. Det norske har nå fått grønt lys fra Olje- og energidepartementet til å droppe utvikling av Jette-feltets nordlige del, det skriver Upstream.

Stiger på Oslo Børs

Det norske har en eierandel på 70 prosent i lisensen, mens Petoro eier resterende 30 prosent. Det norske oljeselskap steg 3 prosent på Oslo Børs etter at nyheten ble kjent.

Relatert artikkel: Det norske klager på Sverdrup

Powered by Labrador CMS