Aasens understell på plass

Publisert

Snart starter forboringen.

Stålunderstellet til Ivar Aasen-plattformen ble løftet på plass i dag tidlig, og står nå klart til å kompletteres med plattformdekket som er under produksjon ved SMOE i Singapore. Produksjonsstart er planlagt til fjerde kvartal 2016, melder Det norske.

Ivar Aasen-feltet ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen og produksjonen er beregnet å nå toppen med rundt 75 000 fat oljeekvivalenter per dag (brutto). Feltet har en planlagt levetid på 20 år, og Det norske har en eierandel på 34,8 prosent i feltet.

Stålunderstellet ble løftet sakte ned til havbunnen på 112 meter av løftefartøyet Thialf. Olav Henriksen, direktør for prosjekter i Det norske, er stolt over at den første installasjonen nå er synlig ute på feltet.

Dette er en milepæl for Det norske, og for Ivar Aasen- prosjektet. Stålunderstellet er av topp kvalitet, levert i henhold til tidsplan og budsjett. Vi kan takke Saipem for utmerket arbeid både i konstruksjons- og installasjonsfasen.

Totalt er understellet 137 meter høyt og har en nettovekt på 8,900 tonn. Snart starter forboringen med Maersk Interceptor. Neste år blir plattformdekket installert på toppen av understellet.