Aasens understell på plass

Publisert

Snart starter forboringen.

Stålunderstellet til Ivar Aasen-plattformen ble løftet på plass i dag tidlig, og står nå klart til å kompletteres med plattformdekket som er under produksjon ved SMOE i Singapore. Produksjonsstart er planlagt til fjerde kvartal 2016, melder Det norske.

Ivar Aasen-feltet ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen og produksjonen er beregnet å nå toppen med rundt 75 000 fat oljeekvivalenter per dag (brutto). Feltet har en planlagt levetid på 20 år, og Det norske har en eierandel på 34,8 prosent i feltet.

Stålunderstellet ble løftet sakte ned til havbunnen på 112 meter av løftefartøyet Thialf. Olav Henriksen, direktør for prosjekter i Det norske, er stolt over at den første installasjonen nå er synlig ute på feltet.

Dette er en milepæl for Det norske, og for Ivar Aasen- prosjektet. Stålunderstellet er av topp kvalitet, levert i henhold til tidsplan og budsjett. Vi kan takke Saipem for utmerket arbeid både i konstruksjons- og installasjonsfasen.

Totalt er understellet 137 meter høyt og har en nettovekt på 8,900 tonn. Snart starter forboringen med Maersk Interceptor. Neste år blir plattformdekket installert på toppen av understellet.

Powered by Labrador CMS