Spynorsk mordliste

Publisert

Trenger ikke like nynorsk for å like Ivar Aasen.

Boreriggen Maersk Interceptor har startet boreprogrammet på Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen, melder Det norske. Kampanjen strekker seg over tre år og utgjør i alt 15 brønner, samt tre pilotbrønner. Det norske oljeselskap (Det norske) er operatør for Ivar Aasen-feltet (PL 001B, 028B, 242, 338 og 457).

Boreprogrammet for Ivar Aasen-feltet starter med tre pilotbrønner for ytterligere å kartlegge undergrunnen. Boringen av pilotbrønnene vil være avsluttet innen sommeren 2015.

De tre pilotbrønnene vi skal bore er viktig for lisenshaverne. Vi får innhentet viktig reservoarinformasjon tidligere. Dette vil skape merverdi for Ivar Aasen-lisensen, sier Inge Sundet, leder for boreoperasjonene for Ivar Aasen.

Boringen på Ivar Aasen vil bli gjennomført med boreriggen Maersk Interceptor, verdens største oppjekkbare rigg. Riggen har kontrakt med Det norske i fem år med opsjon på to år. Ivar Aasen-feltet er planlagt utbygd med i alt 15 brønner, henholdsvis åtte produksjonsbrønner og syv vanninjeksjonsbrønner.

Ivar Aasen-feltet består av tre forekomster; Ivar Aasen, West Cable og Hanz. Ivar Aasen er lokalisert vest for Johan Sverdrup-feltet og inneholder 210 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagt produksjonsstart er fjerde kvartal 2016. Den økonomiske levetiden kan bli 20 år, avhengig av oljepris og produksjonsutvikling.

Det norske oljeselskap ASA er operatør for Ivar Aasen-utbyggingen, og har en eierandel på 34,7862 prosent i feltet. De andre rettighetshaverne er Statoil, Bayerngas, Wintershall, VNG, Lundin og OMV.

Powered by Labrador CMS