-9 milliarder på Johan Sverdrup

Publisert

Det norske svært fornøyd.

Statoil presenterer et foreløpig estimat for investeringskostnader for første fase av utbyggingen til partnerskapet, som operatør for Johan Sverdrup-utbyggingen. Det nye estimatet viser en nedgang i investeringskostnadene, og kommer som følge av en positiv markedsreaksjon på kontrakter og innkjøpsordre, skriver Det norske i en melding i dag.

De opplyser at de har minket investeringskostnadene med ni milliarder kroner, fra 123 milliarder til 114 milliarder kroner.

Vi er fornøyde med at kostnadene på Johan Sverdrup-feltet er på vei ned. Vi har vært en pådriver for det, sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske til E24.

  • Les også: Johan går under vann!
  • Andre industrier vokser

    Den lave oljeprisen tvinger mange til å tenke smartere, og konserndirektør i Sparebanken Vest, Ragnhild Jansbu Fresvik, sa tidligere denne uken til enerWE at pessimismen brer seg på vestlandet etter svake økonomiske tall.

    Funnene indikerer at flere kvartaler på rad med negativ utvikling begynner å komme til uttrykk i form av svekket tro på fremtiden, sa Jansbu Fresvik.

    Hun uttrykte også at denne utviklingen forplanter seg til andre industrier.

Powered by Labrador CMS