Sætre: – Vi må tenke fundamentalt nytt

Publisert

Mener bransjen ikke må se det grønne skiftet som en trussel. 

Statoil-sjef Eldar Sætre sier olje- og gassbransjen denne gangen ikke bare kan satse på at de tøffe tidene vil gå over av seg selv.

Sætre var tydelig på at olje- og gassindustrien ikke har noe annet valg enn en fundamental omstilling fremover, da han innledet under Norsk Industris konferanse på Alna i Oslo mandag ettermiddag.

– Vi har vært gjennom store omstillinger før, men gangen kan man ikke bare satse på at ting vil ordne seg av seg selv, eller tro at det holder å justere kursen litt. Næringen må tenke fundamentalt nytt, uttalte Statoil-sjefen.

Klimaspørsmålet vil endre hele bransjen

Sætre sier klimaspørsmålet vil bli endre hele bransjen, men at det er viktig å ikke se på det grønne skiftet som en trussel.

– Vi skal se på det som et sett av muligheter, og Statoil skal være med og drive fram endringer mot et lavkarbonsamfunn, sa Sætre.

Han understreket samtidig at det er viktig at bransjen får tilgang til nye leteområder, fordi verden vil være avhengig av olje- og gassproduksjon i flere ti år fremover.

– I Lofoten, Vesterålen og Senja mener jeg olje- og gassproduksjon, fiskerinæringen og turistnæringen kan leve side om side uten problemer, sa Sætre og oppfordret til at det gis klarsignal til en konsekvensutredning av området.

Reklame

https://vimeo.com/157152222

Powered by Labrador CMS