Nordsjøen  20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det går mot endelig stenging av Gaupe-feltet

Publisert

Gaupe-feltet i Nordsjøen stenges flere år før det var planlagt. Årsaken er dårlig produksjon og lav lønnsomhet.

Gaupe-feltet ble satt i drift i 2012 og skulle etter planen produsere til 2022. Produksjonen på feltet er stoppet og satt i gang igjen flere ganger, men nå går det mot endelig stenging, skriver Sysla.no.

Regelverket sier at endelig avslutningsplan skal leveres minst to år før olje- og gassfelt planlegges stengt, men Shell har søkt Olje- og energidepartementet om tillatelse til avvike fra dette kravet, skriver nettstedet. Denne forespørselen har blitt godtatt.

Ifølge brevet planlegger Shell å stenge Gaupe-feltet for godt mot slutten av året eller i i starten av 2018. Pressekontakt Kitty Eide i Shell bekrefter at feltet skal stenges på grunn av lav produksjon og svak lønnsomhet. Produksjonen på feltet var i 2016 på om lag 220.000 fat oljeekvivalenter.

(©NTB)