- Det er viktig å opprettholde oljeskattepolitikken

Publisert

enerWE var tilstede da Kjell-Børge Freiberg (Frp) mottok nøkkelen av Terje Søviknes, og vi tok en prat med den nybakte ministeren.

Denne uken publiserte enerWE en podcastepisode der Terje Søviknes omtaler veien mot fullskala karbonfangst og lagring som "hans og Ernas prosjekt". Vi spør derfor den nye olje- og energiministeren i hvilken grad han kommer til å ta det videre og omtale det som "hans og Ernas prosjekt".

- Terje Søviknes definerte viktigheten av dette. Det er en sak som er viktig for regjeringen. Dette jobber man med. Nå har man to forprosjekter som er igangsatt, og så må man fortsette den jobben der forprosjektene skal ende i et beslutningsgrunnlag.

- SINTEF har utarbeidet en rapport for NHO som sier at CO2-fangst og lagring kan skape 80.000 norske arbeidsplasser. Tror du på det?

Kjell-Børge Freiberg ber om forståelse for at at ikke har lest alle rapporter, men svarer på generelt grunnlag.

- Det gir et bilde på hva dette kan gi i andre enden, men så er det en jobb som gjenstår i forhold til teknologi og kostnader som man har igangsatt som gjøres nå.

Oljebransjen har høy skattesats, men har også leterefusjonsordningen. Vi spør hva den nye ministeren tenker om dagens skatteordning.

- Hvor viktig er det å opprettholde oljeskattepolitikken?

- Det er viktig.