- Det er naturlig at Saudi Aramco er tilstede på ONS ettersom de er en stor aktør i bransjen, sier arrangøren

Publisert

Denne uken satte E24 søkelys på ONS - oljemessa i Stavanger og arrangementets hovedsponsor Saudi Aramco, Saudi-Arabias statlige oljeselskap.

enerWE er tilstede på oljemessa, og forsøkte å følge opp saken ved å gjøre et intervju med Saudi Aramco. Her lykkes vi ikke med å få svar på noen av våre spørsmål.

Hege Forus er kommunikasjonsansvarlig for ONS. Hun svarer på spørsmål omkring arrangementets hovedsponsor.

- I hvilken grad vil dere ved neste ONS gjøre en vurdering rundt hvem som får være hovedsponsorer?

- Det er naturlig at Saudi Aramco er tilstede på ONS ettersom de er en stor aktør i bransjen. Saudi Aramco er opptatt av norsk teknologi, og har koblet seg til mange små og mellomstore bedrifter på ONS. Dette har bidratt til å løfte norsk leverandørindustri ut i verden.

- Står dere fast på at dere kun skal ta hensyn til business og ikke utenrikspolitikk med tanke på hvem som finansierer dere?

- Norge har normale diplomatiske forbindelser til Saudi-Arabia. Skulle norske myndigheter si noe annet skal vi gjøre noe med det. Det er vanskelig for oss å ha egen utenrikspolitikk. Det er mennesker fra rundt 100 nasjoner på ONS. Vi er opptatt av at vi skal være skikkelige, men vi må stole på at norske myndigheter fører den politikken de mener er riktig og at vi tilpasser oss det.

enerWE vil i morgen litt etter klokken 10.00 kjøre live intervju på Facebook med Amnesty International som en oppfølger til saken.