Det er lys i tunellen for HMS-folk i oljebransjen

Publisert

Tre nye miljøer får status som Arena-prosjekter, innenfor skog, tunnelsikkerhet og solenergi. Klyngene er motorer i omstillingen av næringslivet. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Dilek Ayhan presenterte i dag de nye klyngene.

Bygg- og anleggsbransjen har behov for HMS-kompetanse fra oljebransjen

Espen Warland er kunderådgiver i Klyngeteamet i Innovasjon Norge.

- Vi fokuserer på klyngeprosjekter som gir ekstra uttelling, forteller Warland til vekst.media (søsteravisen til enerWE.no).

Han understreker at all aktivitet skal være knyttet til økt verdiskapning.

Norwegian Tunnel Safety Cluster holder til i Rogaland. Klyngen består blant annet av oljeleverandørbedrifter som har funnet nye markedsområder.

- Formålet er å utvikle en innovativ og bærekraftig klynge for å kommersialisere eksisterende og nye løsninger for bedre tunnelsikkerhet på det nasjonale og internasjonale markedet, forteller Warland.

  • Les også: Råd til gründere som vil inn i fiskeri- og havbruksnæringen
  • Warland forteller at oljebransjen over tid har bygget opp verdifull kompetanse innen helse, miljø og sikkerhet.

    - Dette er kompetanse som har stor verdi. Det gjelder for eksempel hvordan man bygger opp varslingssystemer og rømningssystemer.

    Align AS, Brann & Sikkerhetsservice AS og Multiconsult AS er blant selskapene som deltar i klyngen, som består av hele 69 medlemmer.