- Det er lett å selge elbil for tiden

Publisert

Ikke siden 2013 har det vært publisert så mange bilannonser på FINN. Av 66 545 bilannonser publisert i oktober 2017, er 4 prosent elbiler. 58 prosent dieselbiler og 34 prosent bensinbiler. Hybridbiler står også for omtrent 4 prosent av markedet, forteller rubrikktjenesten Finn.no i en pressemelding.

- Selv om det er store variasjoner i liggetid for elbilene på FINN, ligger bilene sjelden mer enn én til to uker, og har en høyere omsetningshastighet enn hva vi har sett tidligere. Det kan tyde på at det er lett å selge elbil for tiden, sier produktdirektør for FINN motor, Eirik Håstein.

Elbilene har også lav republisering, noe som tyder på at bilene går raskt og at annonsørene ikke har behov for å legge bilen ut på nytt.

Snittprisene gjenspeiler markedet med tanke på alder, og prisforskjellene mellom merkeforhandlere og privatannonsører er spesielt store for dieselbiler, og spesielt lave for elbiler.

Mens en dieselbil i snitt koster 319.000 kr hos en merkeforhandler, ligger snittprisen hos en privatannonsør på 140.000 kr. Hybridbilene har en snittpris på mellom 450.000 kr og 300.000 kr avhengig av om det er forhandler eller privatperson som selger. Snittprisen på bensinbiler i oktober er varierer fra  74 000 kr til 280 000.

Elbiler solgt av privatpersoner har en snittpris på 312.500 kr, mens snittprisen hos en merkeforhandler er 253.000 kr.

- Snittprisen er generelt lavere for private annonsører og annet bilutsalg, da de stort sett selger eldre biler enn f.eks. merkeforhandleren. Unntaket er elbiler. I oktober har vi registrert en høyere snittpris for privatannonser enn merkeforhandlere når det kommer til elbil, sier Håstein.

- Vi registerer en større interesse enn tidligere for el- og hybridbiler. Opp mot innføringen av rushtidsavgift tidligere i høst, kunne vi se søk etter elektriske biler stige betraktelig, sier produktdirektøren.

Les også: