- Det å jobbe i rotasjon gjør det mulig å skrive disse historiene

Publisert

Geir Sætre jobber som Drift- og Vedlikeholdsleder i Equinor. Han har fast rotasjon på Gina Krog. Fritiden bruker han til å skrive bok.

Vi i enerWE er opptatt av menneskene i en bred energibransje, og vi tok derfor en prat med offshoreforfatteren.

- Det å være forfatter er jo en sær hobby, forteller han til enerWE. Det tar mye tid og det oppleves nok rart for omgivelsene mine at jeg trives med å dikte opp karakterer og hendelser og skrive det ned. Men for meg gir det mye glede.

Siden Geir Sætre har fast rotasjon offshore, har han også mye fritid som gjør det mulig å skrive.

Samtidig innrømmer han at det ikke er helt rett frem å være forfatter i Norge.

- Å gi ut bøker er vanskelig i Norge og jeg har derfor besluttet å gi ut boken min på eget forlag. Boka jeg nå skal gi ut vil derfor ikke være i salg i butikkene, men alle butikker kan bestille den inn om folk etterspør den. 

Det hele startet på plattformen Gullfaks C julen 2012.

- Da jeg kom på jobb på Gullfaks C julen 2012 ble jeg spurt om jeg kunne lese «50 shades of Grey» for en kollega som ikke hadde tid til å lese den selv og brette ned de sidene med sexscenene, forteller Geir Sætre. Det var tross alt bare sexen hun var interessert i likevel. Jeg tenkte det kunne være interessert i å lese en så populær bok.

Da Geir Sætre noen dager etterpå ble spurt om hva han syntes, svarte han at det var rart at boken hadde solgt så mye for karakterene var dårlige, språket var flatt og sexen var middelmådig.

Men en av de andre på Gullfaks C hadde lest den og åpenbart likt den, og ble fornærmet.

- Hvis den var så dårlig, så får du bare skrive en bedre selv da, sa hun.

Geir forteller til enerWE at han så på henne og tenkte seg om et sekund eller to, før han svarte:

- Det skal jeg virkelig gjøre.

Så begynte han å skrive og i 2015 ble boken med tittelen «Knuste hjerter og halve sannheter» utgitt.

Allerede da han skrev den første romanen sin hadde han en annen bokidé oppe i hodet sitt.

- De jeg snakket om ideen med, sa at det ville bli vanskelig, men at det hørtes kanonkult ut om jeg fikk det til å fungere.

For to år siden bestemte han seg for å prøve, og nå er boken ferdig.

- Den handler om en Oscar, som lever et kjedelig og ensomt liv som professor i Madrid, med kjærligheten til fotballaget Atletico Madrid som ett av få lyspunkt tilværelsen.

PS. I oljebransjen har vi noe som heter juletre som står på havbunnen. Kanskje blir boken til Geir Sætre å finne under noen av juletrærne som etterhvert kommer inn i stuene til folk flest. Hvem vet?