Deltek Hans Henrik Furøy Foto: enerWE

Har du 100 prosent kontroll over prosjektressursene til enhver tid?

Mange prosjektledere har ikke oversikt over de reelle tallene.

Kostnadsbesparelser preger oljebransjen, og Hans Henrik Furøy, salgssjef i Deltek, opplever at det er mange som ikke har kontroll på prosjektkapasiteten sin.

– Mange har kanskje en anelse om at de har brukt opp halvparten av prosjektbudsjettet sitt, men hvis de i realiteten ikke har fullført mer enn 30 prosent av arbeidet, kan det resultere i store overskridelser, forklarer Furøy.

Det siste man må kutte

Managing Director i Mintra Trainingportal, Ivar Viktil, bruker Maconomy som prosjektstyringssystem. Mintra Trainingportal leverer e-læring til store og små bedrifter, og han mener at et prosjektstyringssystem er det viktigste verktøyet en bedrift kan ha i trange tider.

– Er det en ting man ikke må kutte i når det er harde tider, så er det styringsverktøy for ressurser. Det er så viktig å kunne vite til enhver tid hvor langt man har kommet, hvordan fremdriften er og at man er på budsjett og tid, forteller Viktil.

For dårlig planlegging

Principal Sales Executive i Deltek, Lars Fosser, mener at man bør planlegge mye lengre frem i tid.

– Vi ser at det er få selskaper i bransjen som planlegger mer en tre måneder frem i tid, og derfor sliter mange med å få innsikt i reelt kapasitetsbehov, sier Fosser.

Stikkord: ,

Denne artikkelen er skrevet av Deltek som er kunde av enerWE AS

Deltek

Deltek er en ledende leverandør av forretningssystemer til kunnskapsbedrifter. 15.000 virksomheter og mer enn 2 millioner brukere i over 80 land, bruker daglig Deltek sine løsninger for å identifisere nye forretningsmuligheter, optimere deres ressursutnyttelse og forretningsprosesser og levere mer lønnsomme prosjekter.
Annonse
Ads banner