Deler 900 millioners kontrakt på Johan Sverdrup

Publisert

Aker Solutions og Kværner forteller i hver sin pressemelding at de sammen har fått kontrakt med Statoil til en verdi av 900 millioner kroner.

Selskapene skal jobbe tett sammen for å sette sammen plattformen for Johan Sverdrup-feltet.

- Vi er veldig fornøyd med å få fortsette å bistå Statoil med å drive frem denne gigantutviklingen som vil bli veldig viktig for Norge i de kommende tiårene, sier Luis, Araujo, CEO i Aker Solutions.

Arbeidet startet i februar, og til å begynne med vil det involvere ca. 100 personer fra Aker Solution, Kværner og Statoil. Det vil stige til omtrent 1.000 ansatte i løpet av neste år. Arbeidet vil utføres i Stavanger, samt Offshore.

- Vi ser frem til å jobbe sammen med Kværner for å levere denne neste milepælen, samt å jobbe med Statoil for å finne de best mulige løsningene for denne arbeidsoppgaven, sier Knus Sandvik, sjef for prosjekter i Aker Solutions.

- Vi er veldig fornøyd med å bli tildelt dette prosjektet i samarbeid med Aker Solutions. Dette er nok en bekreftelse av vår erfaring og ekspertise innen offshore hook-up and completion, sier Terje Johansen i Kværner.