Odfjell
Odfjell

Ny selvtillit til å vinne flere

Publisert

Odfjell vant milliardkontrakt.

Wintershall har tildelt en betydelig riggkontrakt for Mariafeltet til Odfjell Drilling. Kontrakten for boreriggen Deepsea Stavanger har en verdi på omtrent 1,5 milliarder kroner (175 millioner US dollar) for 574 budsjetterte dager.

Odfjell Drilling vant denne kontrakten fordi vi har dyktige, kompetente mennesker og vi leverer boretjenester av høy kvalitet. Dette er dokumentert gjennom både tildelingen av Johan Sverdrup- og Maria-feltet, sier Gisle Johanson,  kommunikasjonsdirektør i Odfjell Drilling til enerWE.

Odfjell Drilling har vært kunde av Wintershall over lang tid, og borer blant annet for dem på Bragefeltet i Nordsjøen.

Kontrakten omfatter boring av seks brønner på Maria med den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Stavanger fra 1. april 2017. I tillegg kommer en opsjon på ytterligere brønner.

Håper på enda flere kontrakter

Kontrakten er tildelt etter en grundig internasjonal utvelgelsesprosess og i enighet med Petoro og Centrica, som er de øvrige partnerne i Maria-lisensen.

Dette gir selvsagt ny selvtillit for å vinne nye kontrakter, forteller Johanson.

Maria-kontrakten er den andre store riggkontrakten tildelt på norsk sokkel i 2015.

Wintershall og Odfjell Drilling kommer til å jobbe tett sammen for å oppnå sikker og effektiv boring og ferdigstilling av brønnene på Maria. Vi har sikret oss en veldig effektiv rigg til svært konkurransedyktige betingelser som vil bidra til å maksimere verdien av Maria,» sier Hugo Dijkgraaf, prosjektdirektør for Maria i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS