ITS Loadout Egersund april 2018
ITS Loadout Egersund april 2018

280 tonn tung havbunnsramme er på vei til Dvalin-feltet

Publisert

Denne våren starter arbeidet på Dvalin-feltet i Norskehavet. DEA Norge forteller i en pressemelding at den skal plassers på 400 meters dyp, og at den nå er på vei til feltet fra verftet i Egersund.

Den 280 tonn tunge havbunnsrammen ble løftet fra kaien ved Aker Solutions sitt verft i Egersund til fartøyet «Deep Explorer» i kveldingen tirsdag 17. april. Etter et testløft, som forberedelse til offshore-operasjonen, satte skipet kursen mot Dvalin-feltet som ligger 260 kilometer nord-vest for Kristiansund.

Det er forventet at «Deepsea Explorer» kommer fram til feltet torsdag, hvor TechnicFMC starter arbeidet med å installere rammen på havbunnen hvor Dvalin-brønnene skal bores i 2019.

– Plasseringen av havbunnsrammen på sjøbunnen markerer starten på en aktiv vår for DEA og Dvalin-prosjektet. I løpet av de neste par månedene vil vi også forberede rørledningtraseen, løfte en modul om bord på Heidrun-plattformen og legge gassrørledningen på havbunnen, sier prosjektdirektør Keith O’Donnell.

Løfteoperasjonen i Egersund gikk etter planen, og er et direkte resultat av godt samarbeid og god planlegging av leverandørene og DEA. Dvalin-prosjektet følger både tidsplan og budsjett mot produksjonsstart i 2020.

Dvalin-feltet, som ligger 250 kilometer nord for Kristiansund, er DEAs første opererte utbyggingsprosjekt i Norge. Feltet inneholder utvinnbare ressurser på 18,2 milliarder standard kubikkmeter naturgass.

Feltet blir bygget ut med en bunnramme med fire brønner, som blir knyttet til Heidrun plattformen gjennom en 15 kilometer lang rørledning. Fra Heidrun vil gassen bli transport gjennom Polarled til Nyhamna for videre eksport til markedene i Europa. Utbyggingskostnadene er beregnet til 10,26 milliarder kroner. 68 prosent av leveransene til prosjektet kommer fra norske leverandører.

Partnere i feltet er DEA Norge AS, operatør (55%), Petoro (35%) og Edison Norge AS (10%).

Powered by Labrador CMS