- Alltid trives godt på havet

Publisert

Kontrollromsoperatør Erik kiter på fritiden.

Erik Sherling er DPO/ kontrollromsoperatør på Deepsea Aberdeen, eid av Odfjell Drilling AS. Han har kun et år fartstid i selskapet, men har lenge visst at en jobb på sjøen passet perfekt.

Siden barndommen har jeg alltid trivdes godt på havet, det er virkelig en fin plass å jobbe. Jeg jobbet tidligere på båt, opp mot borerigger. Nå jobber jeg på rigg.

Sherling har jobbet i Odfjell Drilling i ett år, men har vært på sjøen i lang tid.

Min karriere til sjøs startet som matroslærling i 2006. Jeg tok fagbrev som matros, og deretter navigatør-utdannelse på Høgskolen i Ålesund. Etter en tid som kadett og styrmann i Simon Møkster shipping, begynte jeg i Odfjell Drilling.

Sherling husker fortsatt sin første tur til Nordsjøen.

Det var spennende, og utfordrende i forhold til all teknologi som man ellers ikke ser på land. Jeg har heldigvis aldri slitt med sjøsyke, et pluss da det vinters tid kan være mye bevegelse i riggen.

Han mener jobben gir han muligheten til å kombinere utdanning og jobb.

Jeg har tidligere pusset opp leiligheter, noe som er ypperlig å gjøre når man er hjemme i friperioden. Arbeidstiden gir meg også mulighet til å ta master i maritime management ved siden av jobben. Jeg tror man har mer overskudd, motivasjon og tid til slikt med de lengre friperiodene.

Arbeidstiden har også gitt han mulighet til å reise mye.

Jeg driver med kiteboarding. Muligheten til å reise rundt i verden og teste nye kite-steder er helt klart det beste jeg vet. Da kan man kombinere en ferie med masse aktivitet.

Hva har du på to do-listen for 2015?

Det blir uten tvil nyttårsfeiring på en actionsport resort i Panama.

Powered by Labrador CMS