Maria Moræus Hanssen
Maria Moræus Hanssen

DEA velger Cognite som digitaliseringspartner

Publisert

DEA Deutche Erdöel AG har valgt Oslo-baserte Cognite som selskapets globale digitaliseringspartner. Samarbeidet vil starte med å ta i bruk Cognites dataplattform på DEAs egenopererte felt, Mittelplate, i Vadehavet, nordvest i Tyskland.

– Det strategiske samarbeidet mellom DEA og Cognite vil sette fart i DEAs digitaliseringsinnsats. Som olje- og gasselskap må vi hele tiden forbedre oss ved å redusere kostnadene, arbeide mer effektivt og redusere miljøavtrykket til virksomheten vår. Økt innsats innen digitalisering vil hjelpe oss å nå målene våre, sier Maria Moræus Hanssen, CEO i DEA Deutche Erdöel AG i en pressemelding.

Cognites teknologi vil gi både de som planlegger operasjonene og de som arbeider på installasjonen tilgang til sanntidsdata fra utstyr og prosesser raskt og nøyaktig. Dette muliggjør et enda høyere HMS-nivå og mer effektive operasjoner.

Ved å velge Cognite, bidrar DEA også med aktivt inn i Data Liberation Front (Dataenes frigjøringsfront), og håper at andre aktører i industrien blir inspirert til å følge etter.