Hans-Hermann Andreae
Hans-Hermann Andreae

DEA Norge tildeler kontrakt på 550 millioner kroner

Publisert

Transocean Norway Operations AS er tildelt kontrakten for å bore produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet. Kontrakten har en verdi på rundt 550 millioner kroner ($68 millioner).

Dvalin er den første feltutbyggingen på norsk sokkel der tyske DEA er operatør.

Søker etter nye medarbeidere

DEA Norge satser friskt på norsk sokkel.

- Dere er nå ute i markedet og søker etter nye medarbeidere. Er det vanskelig å finne de rette?

- Det er tydelig at kandidatene ser at DEA satser i Norge, og det vises også igjen i interessen for stillingene vi har lyst ut, forteller Kjetil Hjertvik, Kommunikasjonssjef i DEA Norge til enerWE.no.

- OIjebransjen har de siste årene vært preget av permitteringer og nedbemanninger. Hva gjør det med stemningen i bransjen når man igjen kan tildele så store kontrakter?

- Vi merker mye positiv oppmerksomhet rundt Dvalin-utbyggingen, forteller Kjetil Hjertvik til enerWE.no. Nær 70 prosent av kontraktene er tildelt norske leverandører - med tilholdssted fra Moss i Østfold til Helgelandskysten i Nordland. Det viser at vi har en levende og konkurransedyktig næring over hele landet.

I et intervju har Tord Lien, tidligere olje- og energiminister uttalt til enerWE at Dvalin vil gi 6000 årsverk i tre år.

Fornøyde med valg av Transocean

Boringen av de fire produksjonsbrønnene med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Arctic starter i midten av 2019. Operasjonene skal etter planen ta 340 dager. I avtalen med Transocean ligger også en mulighet til å bruke Transocean Arctic på en DEA-operert letebrønn.

– Boring av produksjonsbrønnene er et viktig skritt før vi starter produksjonen på feltet i 2020. Vi er svært fornøyde med å ha fått Transocean med på laget, sier Hans-Hermann Andreas, administrerende direktør i DEA Norge, som har tildelt kontrakten på vegne av Dvalin-partnerskapet.

Gass til Europa

Dvalin-feltet, som ligger 250 kilometer nord for Kristiansund, er DEAs første opererte utbyggingsprosjekt i Norge. Feltet inneholder utvinnbare ressurser på 18,2 milliarder standard kubikkmeter naturgass.

Feltet blir bygget ut med en bunnramme med fire brønner, som blir knyttet til Heidrun plattformen gjennom en 15 kilometer lang rørledning. Fra Heidrun vil gassen bli transport gjennom Polarled til Nyhamna for videre eksport til markedene i Europa. Utbyggingskostnadene er beregnet til 10,6 milliarder kroner. 68 prosent av leveransene til prosjektet kommer fra norske leverandører.

Partnere i feltet er DEA Norge AS, operatør (55%), Petoro (35%) og Edison Norge AS (10%).

Transocean Arctic er en «Harsh Environment Midwater Semi-Submersible» borerigg, som også er sertifisert for å bore brønner i Barentshavet og brønner under HPHT-betingelser (høyt trykk og høy temperatur).

Lavere kostnader

– Sammenlignet med de opprinnelige planene har vi klart å redusere kostnadene i prosjektet med over 20 prosent. Det er et stort skritt for DEA å levere inn planen for utbygging og drift, og dermed ta prosjektet inn i en ny fase, sa administrerende direktør Hans Hermann Andreae i DEA Norge i forbindelse med overlevering av PUD i oktober 2016.

Powered by Labrador CMS