- De store firmaene jobber med kvartalsrapporter og årlige budsjetter og interne prosesser

Publisert

Malin Carlström er Senior Vice President Northern Europe i ABB Technology Ventures. Hun forteller til enerWE at det er interessant å se hvor stort fokus det er på olje og gass.

- Jeg har jobbet med investeringer i 13 år i det svenske markedet, forteller hun til enerWE. I løpet av den perioden har jeg aldri lest noen forretningsplan fra et firma som jobber i olje og gass. 

I Sverige er cleantech ikke en del av olje- og gassindustrien.

- Men i Norge er nesten 100 % av cleantech olje og gass. 

ABB er et stort internasjonalt konsern. Vi spør Malin Carlström om hvordan små gründerfirma kan vekke oppmerksomhet hos ABB Technology Ventures.

- Utfordringen til de store aktørene er klokkefrekvens. De store firmaene jobber med kvartalsrapporter og årlige budsjetter og interne prosesser. Man er vant til sin struktur og sitt tempo. De små oppstartsselskapene jobber mer med raske prosesser og agil utvikling.

Hun forteller at de små oppstartsselskapene nå tvinger de store selskapene til å jobbe med en annen klokkefrekvens.

- Ingenting kommer til å gå så sakte fremover som det gjør i dag. Jeg tror de store aktørene tvinges til å anvende mye av det oppstartsselskapene gjør. Vi på ABB Technology Ventures jobber nesten kun med startups og scaleups.