Storbritannia gir krisepakke til britisk oljeproduksjon i Nordsjøen

Publisert

Pengene skal brukes til å bevare jobber.

Storbritannia har besluttet å gi krisehjelp på drøyt 3 milliarder kroner til britisk oljenæring i Nordsjøen.

Den fallende oljeprisen har gått hardt utover britisk olje- og gassnæring i Nordsjøen, som i hovedsak styres fra «oljehovedstaden» Aberdeen i Skottland.

Torsdag besøker David Cameron byen for å møte industriledere rammet av krisen. Med seg har han en hjelpepakke på 250 millioner pund, drøyt 3 milliarder norske kroner.

Pengene skal ifølge Herald Scotland brukes til å bevare jobber i olje- og gassindustrien, som er blitt nødt til å si opp tusenvis av ansatte etter hvert som oljeprisene har rast nedover.

 • Bratt stup for oljeservice-næringen
 • – Tøff tid

  Storbritannias minister for Skottland, David Mundell, bekrefter at det er planlagt en hjelpepakke.

  – Olje- og gassektoren er en avgjørende sektor, ikke bare for nordøstlige Skottland, men for hele Storbritannia. Jeg vet at det er en veldig tøff tid for folk som jobber i industrien og deres familier, og jeg er sikker på at den britiske regjeringen vil gjøre hva den kan for å hjelpe dem, sier han.

  Finansieringen av hjelpepakken skal deles mellom den britiske regjeringen i London og den skotske administrasjonen.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP er det ventet at pengene skal gå til å stimulere til økt eksport av ekspertise og teknologi fra olje- og gassindustrien, samt å oppmuntre til økonomisk mangfold nordøst i Skottland.

  • Over 200 mister jobben i BP
  • - Politikken virker godt

   I fjor sommer tok blant andre ingeniørfagforeningen NITO til orde for en krisepakke for olje- og gassindustrien i Norge, men forslaget ble avvist av regjeringen. I ettertid har imidlertid regjeringen innført en tiltakspakke på 4 milliarder kroner for å håndtere økt arbeidsledighet.

   Tidligere i uken sa både finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) til NTB at de er godt fornøyd med den politikken som er satt i verk for å møte oljeprisenes stup mot 30 dollar fatet og en lenge ventet nedgang i norske oljeinvesteringer.

   – Foreløpig virker politikken godt, konstaterte Jensen.

   De utelukket imidlertid ikke at det kan komme ytterligere tiltak.

   – Vi vurderer alltid om vi skal ha mer, men vi må også sørge for at budsjettet vi har vedtatt kommer i gang og virker, sa Solberg om muligheten for nye krisetiltak.

Powered by Labrador CMS