- Vi har alle forutsetninger for å møte kravene som internasjonale datasenteraktører stiller når de velger nye lokasjoner

Statkraft og Haugaland Næringspark skal få storskala datasentre til Haugesundsregionen.

Publisert

Statkraft og Haugaland Næringspark forteller i en pressemelding at de inngår samarbeidsavtale om å tiltrekke storskala datasentre til Haugesundsregionen.

Haugaland Næringspark disponerer rundt 5.000 dekar ferdigregulert næringsareal for industriutvikling, og nå har Statkraft inngått avtale om å utvikle og markedsføre 600 dekar rettet mot storskala datasenteretableringer.

Norske myndigheter utarbeidet i 2018 en egen strategi for hvordan Norge skal etablere seg som datasenternasjon. Den økende mengden data som samfunnet trenger og må ha kompetanse på i behandlingen av, gjør at dette er et viktig satsingsområde. Norge trenger nye næringer og arbeidsplasser.

- Haugaland Næringspark har en sentral beliggenhet på Vestlandet, og har en beskaffenhet vi mener vil kunne være av interesse for både nasjonale og internasjonale datasenteraktører. Næringsparken selv, dets kommunale eiere og Haugaland Kraft har alle vært svært positive til dette prosjektet, og vi ser frem til å arbeide sammen for å lykkes i å tiltrekke denne nye industrien til Norge og Vestlandet, sier leder for Statkraft sin satsing på datasenter, Atle Haga.

Statkraft solgte tidligere i år en stor tomt til Google i Telemark.

- Dette vil bety nye grønne arbeidsplasser til Norge og til regionen vår. Målet er å styrke teknologimiljøer og økt satsing på digitalisering. Med Statkraft på laget får vi en ekstra muskel rettet mot denne satsingen, også internasjonalt, sier daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld.

Haugaland Kraft og samarbeidspartnere bygger i tillegg en 700 km lang fiberkabel over Nordsjøen til England. Euroconnect-1 vil styrke regionens og Norges posisjon som et attraktivt sted for å investere i nye datasentre.

- Vi har alle forutsetninger for å møte kravene som internasjonale datasenteraktører stiller når de velger nye lokasjoner, nærhet til sjø for kjøling, grønn energi, fiber og annen nødvendig infrastruktur for denne type industri. I samarbeid med Statkraft har vi en klar ambisjon om å tiltrekke grønn, kraftkrevende industri med behov for store arealer, sier Fjeld.

Powered by Labrador CMS