Politisk strid om jordbruksareal skal bli datasenter

Et politisk flertall i Time i Rogaland har godkjent at 6.000 dekar på Kvernaland skal utredes for bygging av datasentre.

Publisert

Et politisk flertall i Time i Rogaland har godkjent at 6.000 dekar på Kvernaland skal utredes for bygging av datasentre og fabrikker. Landbruket protesterer.

Den årlige omdisponeringen av dyrket jord må være under 4.000 dekar nasjonalt, ifølge den nasjonale jordvernstrategien, vedtatt av Stortinget i 2015, melder Nationen, og Time kommune utreder nå 150 prosent av dette.

– Vi trenger ikke å bruke opp mot en million kroner på en konsekvensutredning når det er snakk om å bygge ned matjord. Vi mener det er helt feil å bruke matjord på Jæren på denne måten. Det handler prinsipielt om jordvern, sier gruppeleder i Time Senterparti, Bjarne Undheim.

Han er tidligere leder i Norges Bondelag og har ikke sansen for planen om å gjøre om en del av Norges selvutnevnte matfat til kraftkrevende industri i en tid der søkelys på selvforsyning innen næringsmidler blir mer aktuelt.

Ifølge Jærbladet koster utredningen kommunen 750.000 kroner.

Ordfører i Time, Reinert Kverneland (H) har ikke tatt standpunkt, men vil ha en utredning, og sier det handler om å skape arbeidsplasser.

Det var SV, MDG, Sp og Venstre som motsatte seg en utredning.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS