Veldig bra at energibransjen melder seg på

Publisert

- Norge er et land med stort potensiale for å bygge opp datasenterindustri, mener direktør i IKT Norge.

- Det er veldig fint de melder seg på, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT Norge, om at kraftbransjen med Energi Norge i spissen nå ønsker å løfte frem datasenterbransjen som en ny, norsk vekstnæring.

 • Les også: Energi Norge vil ha datalagring i Norge
 • - Dette er et sakskompleks vi har jobbet med i mange år, og vi ønsker dem velkommen inn i prosessen, sier Waterhouse og legger til at Norge er et land med stort potensiale til å bygge opp en betydelig datasenterindustri. Ikke minst på grunn av vårt stabile geopolitiske klima og tilgang på fornybar energi, forteller direktøren til enerWE.

  Kraftbransjens bidrag

  Waterhouse trekker frem stabile leveranser av høy kvalitet som et viktig bidrag fra kraftbransjens side.

  - Og til gjengjeld vil datasenterne være gode og krevende kunder for energiselskapene.

  Et annet sentralt virkemiddel er reduksjonen i elavgift for datasentere som fikk gjennomslag i fjor, og gir Norge konkurransevilkår på linje med andre land.

  Stabilitet og langsiktighet

  Nå mener Waterhouse det er på tide å få satt inn støtet og få fortgang på blant annet tomteregulering.

  - Særlig hvis man skal kapre internasjonale kunder, så kan man ikke vente på at kommuner skal bruke et part-tre år på å regulere tomtene riktig og sånne ting. Man må bare gå i gang og få satt inn støtet, sier en engasjert Waterhouse.

  Han understreker også viktigheten av stabilitet og langsiktig tenking for å få en lønnsom, norsk datasenternæring på bena.

  - Norske myndigheter må være villige til å legge til rette, gå i dialog med aktørene og forstå at dette er veldig langsiktige prosjekter med stort behov for forutsigbarhet, avslutter Waterhouse.

Powered by Labrador CMS