Bergen  20161007.H.M. Kongen besøker Troll A feltet utenfor Bergen i forbindelse med olje og gassindustriens 50 årsmarkering. Helikopter fra Bristow helikoptertjenester transporterer folk ut til plattformene. Kongen får en omvisning på plattformen av konsernsjef Eldar Sætre iStatoil ASA, som er operatør for Troll A.I tillegg til H.M. Kongen er også olje- og energiminister Tord Lien, administrerende direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Tor Arnesen styreleder Norsk olje og gass og adm dir i Norske Shell og konsernsjef i Statoil Eldar Sætre til stede.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Bergen 20161007.H.M. Kongen besøker Troll A feltet utenfor Bergen i forbindelse med olje og gassindustriens 50 årsmarkering. Helikopter fra Bristow helikoptertjenester transporterer folk ut til plattformene. Kongen får en omvisning på plattformen av konsernsjef Eldar Sætre iStatoil ASA, som er operatør for Troll A.I tillegg til H.M. Kongen er også olje- og energiminister Tord Lien, administrerende direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Tor Arnesen styreleder Norsk olje og gass og adm dir i Norske Shell og konsernsjef i Statoil Eldar Sætre til stede.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Dataproblemene for helikoptertrafikken i Nordsjøen er løst

Publisert

En feil i et datasystem førte til store problemer med avviklingen av helikoptertrafikk til og fra Nordsjøen. Problemene ble løst onsdag kveld.

Det bekrefter Statoil overfor NRK onsdag kveld. Men ifølge Statoil vil ikke trafikken gå som normalt før tidligst fredag. Forsinkelser må påregnes også torsdag.

Det var en feil i bookingsystemet DaVinci som førte til at ingen helikoptre kunne fly onsdag, skriver Sysla. Basene på Flesland, Stavanger, Florø, Kristiansund og Brønnøysund ble rammet.

Stansen fikk konsekvenser for bytte av personell på plattformene. Statoil alene har daglig omtrent 40 avganger fra fastlandet.

Både Statoil og Aker BP gikk i løpet av dagen over til manuell registrering for å få helikoptrene av gårde, noe som tok såpass lang tid at bare rundt halvparten av flygingene ble gjennomført.

Datafeilen gjaldt alle selskapene som opererer i Nordsjøen.

(©NTB)