Nordsjøen  20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Danskenes statlige energiselskap kvitter seg med olje- og gassvirksomheten

Publisert

Det statlige danske energiselskapet Dong kvitter seg med olje- og gassvirksomheten.

Selskapet, der den danske stat eier 72 prosent, opplyser i en børsmelding at den britiske kjemigiganten Ineos er kjøper og at verdien av avtalen er på nærmere 11 milliarder norske kroner.

– Siden vi i 2016 fattet en beslutning om å selge ut vår upstream olje- og gassvirksomhet har vi arbeidet målrettet for å få i stand den beste avtalen ved å selge virksomheten i sin helhet, heter det i børsmeldingen.

70 prosent av de rundt 100.000 fatene med olje Dong produserer daglig, kommer fra norske oljefelt. Kjøpet innebærer også omfattende forpliktelser i Nordsjøen, der gamle oljeinstallasjoner må fjernes på en forsvarlig måte.

440 ansatte følger med på kjøpet, men Dong vil fortsatt ha rundt 5.800 ansatte etter salget av olje- og gassvirksomheten til Ineos.

(©NTB)