Oslo  20190108.F.v. byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (delvis skjult), byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg og havnedirektør Ingvar M. Mathisen under åpningen av Oslo Havns nye landstrømanlegg tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20190108.F.v. byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (delvis skjult), byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg og havnedirektør Ingvar M. Mathisen under åpningen av Oslo Havns nye landstrømanlegg tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Danskebåtene i Oslo koblet til strøm fra land

Publisert

Tirsdag ble det nye anlegget for landstrøm åpnet på Vippetangen i Oslo, der Stena Line og DFDS har anløp. Dermed er alle faste utenlandsruter koblet til strøm.

Den offisielle åpningen ble foretatt av byrådsleder Raymond Johansen (Ap), byråd for næring og eierskap Kjetil Lund (Ap), byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

– Danskebåten har en helt spesiell plass i hjertet til oss nordmenn. Det gleder meg derfor stort at den nå blir litt mer miljøvennlig, og at det nå blir enda deiligere å være norsk… i alle fall på Vippetangen. Nå håper jeg denne fine løsningen også raskt kommer opp i København, sier Berg.

Nå har alle utenlandsferjer med faste anløp landstrøm.

– Det er en skikkelig god nyhet for alle som sliter med konsekvensen av dårlig byluft i Oslo. Nå slipper vi at fergene går på tomgang når de ligger til kai. Dette er vinn-vinn for byen og for fergene som får billigere strøm, fortsetter byråden for miljø og samferdsel.

Målet er at Oslo skal bli verdens første nullutslippsby på bare elleve år.

(©NTB)