Offshorenation.net er arbeidsgivernes Finn.no

Publisert

Han skal gjøre det enklere å finne fagfolk enn å bestille pizza.

Her er mannen og historien bak ideen.

Alex B. Lundsby fra Danmark er ansatt i et offshore-firma uten fast turnus. Han tenkte at det var flere som kunne ha nytte av hans evner og erfaring de periodene han er hjemme, som kan strekke seg fra én til to måneder av gangen.

En idé blir til

Han så også at firmaet han jobber for sendte ferske folk ut i jobber under stort press, som førte til uheldige situasjoner. Dansken ønsket at arbeidsgiver kunne finne mer erfarne folk, eller "låne" kompetansen fra andre som gikk i sin hjemmeperiode.

Da han fikk beskjed om at det ikke var så lett å finne disse menneskene, bestemte han seg for å gjøre det lettere.

Jeg fikk en idé om å opprette en portal for alle som jobber offshore i Nordsjøen, der vi lister opp kompetanse, erfaring og ekspertise, forteller Lundsby.

Han fikk sin kones bror, som driver et webdesign-firma i Thailand, til å lage portalen, og vips - så var Offshorenation.net født.

Arbeidsgiver og arbeidstaker møtes

Alle kan søke jobb på Offshorenation.net, om du er i fast jobb eller ikke. Man fyller ut detaljer om seg selv og kapasitet etter hva som passer. Arbeidsgivere kan opprette profil, og finne direkte fram til potensielle kandidater.

De kan selvfølgelig også lage vanlige jobbutlysninger på OffshoreNation, hvis de vet at de skal bruke ekstra mange folk i en lengre periode, for eksempel ved yard stay eller andre store prosjekter, forklarer grunnleggeren.

Midlertidige kontrakter

Portalen viser også når offshore-arbeiderne er i turnus, når de har fri og når de er ledige for midlertidige kontrakter over en tidsbegrenset periode.

På den måten vil verken arbeidsgiver eller arbeidstaker har noen forpliktelser overfor hverandre ved kontraktslutt, forklarer Lundsby.

Slik mener han at portalen kan hjelpe til med at Nordsjøen aldri mangler kompetent arbeidskraft.

Kort vei mellom jobbsøker og arbeidsgiver

Lundsby forteller at målet er å gjøre prosessen mellom arbeidsgiver og arbeidstaker så enkel som mulig i offshore-bransjen.

Hvorfor skal det alltid være arbeidstakeren som må jobbe knallhardt for å finne jobb, når arbeidsgiver for eksempel kan bruke et sted som Offshorenation til å søke på mennesker innen et fagfelt, som er ledige i en periode innen et geografisk område?

Kanskje levebrød på sikt

På spørsmål om Lundsby kunne tenke seg å leve av ideen sin på sikt, svarer han trives veldig godt i jobben som stillasarbeider og rigger offshore. Men at de fortsatt har en vei å gå når det kommer til rekruttering i bransjen.

Behov skaper kreativitet - tenk hvis det hadde vært lettere å finne fagfolk enn å bestille pizza, avslutter Lundsby med et smil.

Se offshorenation.net her!

Powered by Labrador CMS