Zero-sjef Marius Holm på scenen under Zerokonferansen i 2019.
Zero-sjef Marius Holm på scenen under Zerokonferansen i 2019.

– Vi måtte stoppe opp litt for å tenke, og brukte tiden til å løfte kvaliteten

Zerokonferansen må snu seg rundt etter at nye koronarestriksjoner plutselig satte en stopper for digitale livesendinger med flere deltagere i studio.

Publisert

Zerokonferansen skulle etter planen ha gått av stabelen tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.

Mandag kveld kom imidlertid nye koronarestriksjoner, og det snudde situasjonen opp/ned for en konferanse som allerede hadde gått gjennom flere omfattende endringer for å tilpasses koronatiden.

Da ble det plutselig innført forbud mot å ha digitale sendinger med flere deltagere i studio. Det ble håpløst for Zerokonferansen, der de fleste innslagene består av flere deltagere som presenterer og diskuterer på scenen.

– Vi måtte stoppe opp litt for å tenke, og brukte tiden til å løfte kvaliteten på det innholdet vi fortsatt kan produsere, sier prosjektleder for konferansen, Marte Strand.

Klimaorganisasjonen Zero hadde jobbet i flere måneder med å forberede en tilpasset konferanse med 155 innledere og 27 politikere, og det ble lagt opp til en rekke livesendinger med publikum foran hver sin PC på hjemmekontor.

Nå snur de seg rundt igjen, og legger opp til å spre innholdet utover høsten og vinteren.

- I stedet for å ha alt innholdet over et par dager, vil det nå bli skreddersydde fagpakker om spesifikke bransjer som slippes over en lengre tidsperiode. Innholdet vil bli bra, og det vil bli gratis for alle, sier Strand.

Powered by Labrador CMS