- Vi har beredskapsplaner for en rekke ulike scenarier, også for en slik situasjon som vi når er i

Statnett har én smittet medarbeider som er i viruskarantene.

Publisert Sist oppdatert

Statnett forteller i en pressemelding at de har beredskapsplaner for omfattende smitteutbrudd, og at de nå følger nå disse planene.

- Vi har beredskapsplaner for en rekke ulike scenarier, også for en slik situasjon som vi når er i, forteller beredskapsleder Peer Olav Østli i Statnett.

Selskapet opplyser samtidig at det blant Statnetts medarbeidere nå er ett kjent smittetilfelle. De presiserer at karantenerådene fra Folkehelseinstituttet har vært fulgt, og at vedkommende har vært i karantene siden sannsynlig smittetidspunkt.

- Det er omfattende tiltak, men i denne situasjonen er det viktig å være føre var, følge helsemyndighetenes råd og gjennomføre egne tiltak slik at vi både sørger for en fortsatt sikker strømforsyning og trygghet for egne medarbeidere, sier Østli.

Statnett er ansvarlig for store deler av det norske strømnettet, samt for å holde den nødvendige balansen i strømmarkedet.

For oss er det viktig å ivareta sikkerheten til egne medarbeidere samtidig som vi gjør jobben vår for å sikre strømforsyningen

Peer Olav Østli

- For oss er det viktig å ivareta sikkerheten til egne medarbeidere samtidig som vi gjør jobben vår for å sikre strømforsyningen. Tiltakene vi gjennomfører, er også en del av en nasjonal dugnad for å begrense spredning av koronaviruset i samfunnet.

De har som de fleste andre organisasjoner tatt i bruk hjemmekontor og andre tiltak for å redusere virusspredning.

- Vi vurderer behov og risiko ved møter og øker bruken av elektroniske møter, vi deltar nå ikke på større møter og konferanser, og vi gjennomfører ingen tjenestereiser som innebærer bruk av fly, lange togreiser og lignende. Vi har også bedt egne medarbeidere om å unngå å bruke kollektivtransport til og fra jobb, sier Østli.

Vi har rotasjonsordninger for arbeidsoppgaver som ikke kan gjennomføres hjemmefra

Peer Olav Østli

- De som har arbeidsoppgaver som kan utføres hjemmefra, møter inntil videre ikke på kontoret, og vi har rotasjonsordninger for arbeidsoppgaver som ikke kan gjennomføres hjemmefra, sier Østli.