NHO-topp advarer mot å lure til seg ekstra krisepenger

– Siden omsetningsfallet er så ferskt, vil det ikke være mulig å dokumentere hvor mye hver bedrift har fått redusert sin omsetning.

Publisert

Bedrifter skal få kontantstøtte for å dekke løpende utgifter når de mister inntekter. Lederen i Norsk Industri advarer bedrifter mot å overdrive tapene sine.

Regjeringen anslår foreløpig at kontantstøtten kan omfatte 100.000 bedrifter hver måned, og utbetalingene kan bli på 10–20 milliarder kroner. Budskapet fra lederen i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, er at juks fra bedriftenes side kan svi senere.

– Siden omsetningsfallet er så ferskt, vil det ikke være mulig å dokumentere hvor mye hver bedrift har fått redusert sin omsetning. Det betyr at man trolig må legge til grunn en sjablongmessig vurdering, hvor man i stor grad er nødt til å stole på de opplysningene som bedriftene gir, sier Lier-Hansen til E24.

Hvis det skulle vise seg at opplysningene du har oppgitt, er feilaktige, vil du få en kraftig skattesmell siden

Stein Lier-Hansen

– Dette vil bli som skatteligningen. Du oppgir på tro og ære at det som står der, er riktig. Hvis det skulle vise seg at opplysningene du har oppgitt, er feilaktige, vil du få en kraftig skattesmell siden, sier han.

(©NTB)