Solberg og Sanner vurderer økonomiske krisetiltak

- I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Finansministeren og statsministeren skal tirsdag presentere regjeringens vurdering av økonomiske konsekvenser av koronaviruset. De vurderer økonomiske tiltak.

Vurderingen vil bli lagt fram på en pressekonferanse tirsdag etter at helseminister Bent Høie (H) har redegjort i Stortinget om norske helsemyndigheters tiltak for å møte virusutbruddet.

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronaviruset, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en uttalelse til NTB.

Han sier videre at regjeringen nå jobber på høygir, at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, og at regjeringen særlig følger med på reiselivsnæringen, industrien og andre utsatte næringer.

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Mandag har det vært et markant fall i oljeprisen og på Oslo Børs.

– Vi har opplevd slike fall før og har erfaring med hvordan vi bør håndtere det. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier Sanner.

(©NTB)