Ole og gass analytiker i Pareto Securities, Nadia Martin Wiggen, på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen på Holmenkollen Park Hotell.
Ole og gass analytiker i Pareto Securities, Nadia Martin Wiggen, på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen på Holmenkollen Park Hotell.

Analytikere tror oljeprisen vil bli enda lavere

- Når vi er forbi koronaviruset, ser vi en oljepris på 60 dollar fatet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble oljeprisen notert til under 30 dollar fatet. Oljeanalytikere tror prisen på nordsjøolje skal videre ned.

Koronaviruset og den pågående priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland har ført til at oljeprisen er nesten halvert på under en måned. Mandag kveld kostet et fat nordsjøolje under 30 dollar.

Det er umulig å si hvor langt ned oljeprisen kan falle, men at den lett kan falle ned til 20-tallet er ikke utenkelig

Oddvar Bjørgan

– Det er umulig å si hvor langt ned oljeprisen kan falle, men at den lett kan falle ned til 20-tallet er ikke utenkelig, sier oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie til Finansavisen.

Oljeanalytiker Trond Omdal i Pensum Asset Management sier til samme avis at oljeprisen kan holde seg på et lavt 30-tall helt inn i tredje kvartal, om ikke prisen faller ytterligere.

Når vi er forbi koronaviruset, ser vi en oljepris på 60 dollar fatet

Nadia Wiggen

– Det viktigste vi kommuniserer til kundene våre er at vi fortsetter å se et nedadgående press på prisene. Når vi er forbi koronaviruset, ser vi en oljepris på 60 dollar fatet, sier oljeanalytiker Nadia Wiggen i Pareto Securities til Dagens Næringsliv.

– India har vært en stor kjøper av olje siden prisene begynte å falle nylig, men tar ikke strengere tiltak som følge av koronaviruset. Spørsmålet er hvor mye etterspørselen vil kollapse fremover. Og neste steg igjen er USA, og hvor mye etterspørselen vil falle der og hvor lenge, sier oljeanalytikeren.

Etterspørselen i Kina har tatt seg opp. Wiggen har øynene særlig rettet mot den såkalte amerikanske kjøresesongen som starter i slutten av mai, hvor etterspørselen etter bensin pleier å være høy. Spørsmålet er om amerikanerne kommer til å være i karantene i den perioden. I så fall vil etterspørselen utebli, skriver Dagens Næringsliv.

(©NTB)