Oslo 20200108. 
Adm. dir. i NHO Ole Erik Almlid  på  NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo onsdag kveld.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20200108. Adm. dir. i NHO Ole Erik Almlid på NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Åtte av ti bedrifter vurderer permitteringer

- Dette betyr at vi trolig står foran en eksplosiv vekst i ledigheten i Norge.

Publisert

Åtte av ti bedrifter svarer NHO at de vurderer å permittere ansatte på grunn av koronaepidemien. Nå frykter NHO-sjefen eksplosjon i antall arbeidsledige.

En av fire av de spurte bedriftene i undersøkelsen, som ble gjennomført av NHO torsdag og fredag denne uken, svarer at de allerede har gjennomført permitteringer av ansatte.

En tilsvarende undersøkelse ble gjennomført noen dager tidligere, mellom 6. og 9. mars, og da svarte 26 prosent av de spurte bedriftene at det kunne være aktuelt å permittere ansatte på grunn av koronautbruddet i Norge. Bare noen dager senere svarer altså mer enn tre ganger så mange, 79 prosent, blant de nesten 4.700 bedriftene at permitteringer vurderes.

Vi tror ikke det vi leser

Ole Erik Almlid

– Vi tror ikke det vi leser. Dette betyr at vi trolig står foran en eksplosiv vekst i ledigheten i Norge, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til VG.

– Norge må være forberedt på at den økonomiske krisen kommer til å vare lenger enn helsekrisen, sier han videre.

Almlid er klar på at forslaget regjeringen la fram til krisepakke før helgen ikke holder for å hjelpe bedriftene over kneika de nå står overfor. Han etterlyser målrettede og kraftfulle tiltak som ber regjeringen søke et bredt forlik om kriseløsningen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS