- Dette er vel det nærmeste ran vi har kommet i olje- og gassbransjen

Leverandørbedrifter kritiske til at ONS ikke vil refundere utstillingsplasser etter kansellering.

Publisert

NRK.no skriver at mer enn 100 norske leverandørselskaper krever tilbakebetaling fra ONS etter at oljemessen måtte kansellere som følge av koronakrisen og restriksjonene på arrangementer.

I et brev til ONS er leverandørene veldig tydelig på hva de mener om at ONS ikke refunderer pengene som er betalt for utstillerplasser: «Dette er vel det nærmeste ran vi har kommet i olje- og gassbransjen noensinne her til lands. ONS tar beslag i hele det innbetalte beløpet, samt ber kunder om å betale ytterligere 50 prosent for 2022-arrangementet».

Avsendene av brevet er leverandørselskapene Clampon, Framo, Niras, Fourphase, Subsea Design, Ellingsen System og Khrone Instruments.

– Vi har allerede fått tilbakemelding fra mer enn 100 av utstillerne som støtter kravet om refusjon, sier initiativtakerne Geir Helgesen, markedssjef i Framo, og Dag A. Aldal, daglig leder i Clampon til NRK.

ONS har tilbudt halv pris på den neste konferansen i 2022 for utstillere som skulle deltatt i år. Det er ikke godt nok for avsenderne av brevet.

- Mange selskaper vil aldri komme til ONS 2022 fordi de ikke eksisterer da, sier Helgesen.

- Vi skjønner at noen utstillere er skuffet, men dette er det vi kan tilby, sier Jon Are Rørtveit i ONS.

Han viser til at ONS har falt utenfor støtteordningene, og at de ikke har mulighet til å refundere pengene. Hvis de får krisestøtte, lover imidlertid ONS at det vil komme kundene tilgode.

Les hele saken på NRK.no.

Powered by Labrador CMS