Permitterte som arbeider risikerer straff

– Vi følger med på dette nå.

Publisert

Nav påpeker at det kan få alvorlige konsekvenser for ansatte og arbeidsgiver om permitterte fortsetter å jobbe, med eller uten lønn, på statens regning.

Aftenposten har vært i kontakt med flere permitterte arbeidstakere som fremdeles utfører arbeidsoppgaver for å holde bedriften gående under koronakrisen, samtidig som de mottar betaling fra staten.

Direktør i Nav kontroll Ole Johan Heir sier både arbeidstakere og publikum sender tips om denne typen utnyttelse av permitteringsordningene, der permitterte mer eller mindre presses til en slags dugnad for å redde framtidig jobb.

– Vi følger med på dette nå, sier Heir, som sier brudd på regelverket for permitterte kan medføre straffansvar og tilbakebetaling av penger, også om de skjuler ulønnet arbeid.

Kontorsjef Liv-Tove Espedal i Nav minner om at det er et skille mellom hel og delvis permittering, og ved sistnevnte kan det selvsagt arbeides noe.

– Er den ansatte delvis permittert, arbeider vedkommende enten kortere dager eller færre dager. Arbeidsgiveren skal utbetale lønn for den tiden den ansatte arbeider, påpeker Espedal i en epost.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS