Inviterer oljebransjen og grønne initiativ til innspillsmøter om koronakrisen

Erna Solberg deltar på innspillsmøter med næringslivet om Norges vei ut av koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med næringslivet skal regjeringen kartlegge hvordan Norge best mulig skal komme seg ut av koronakrisen. Statsminister Erna Solberg deltar på flere møter.

Fremover inviterer regjeringen til en rekke innspillsmøter med ulike sektorer og næringer.

Vi er i ferd med å stabilisere oss, og nå står vi foran den største jobben; hvordan få folk tilbake i jobb og bygge konkurransekraft etter hvert som krisen avtar

Erna Solberg

– Vi er i ferd med å stabilisere oss, og nå står vi foran den største jobben; hvordan få folk tilbake i jobb og bygge konkurransekraft etter hvert som krisen avtar. Derfor ønsker vi å få innspill fra ulike sektorer og næringer, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

Allerede mandag leder statsministeren et ekstraordinært møte i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet. Dagen etter møter hun representanter fra industri-, olje- og energinæringen.

Solberg skal også i innspillsmøter med gründere, handels- og servicenæringen og grønne initiativ og klimapådrivere.

Regjeringen skal ifølge Dagens Næringsliv også møte representanter fra reiselivet, bygg og anlegg, fiskeri- og sjømatnæringen, landbruks- og matvarenæringen, finansinstitusjoner og vekstselskaper i ulike bransjer. Hvilke statsråder som deltar i disse møtene, blir offentliggjort etter hvert.

(©NTB)

Innspillsmøter

  • Tirsdag 21. april: Industri, olje og energi
  • Fredag 24. april: Gründere
  • Mandag 27. april: Handels- og servicenæringen
  • Onsdag 29. april: Grønne initiativ og klimapådrivere