Zerokonferansen rammes av nye korona-restriksjoner

- Vi skal ikke slutte å snakke om klima bare fordi det blir litt vanskeligere rent teknisk.

Publisert

Koronakrisen og de påfølgende koronarestriksjonene er krevende for mange, og konferansene er en av områdene som er spesielt hardt rammet. Mange har måtte kansellere konferanser, og mye har blitt flyttet over på webinarer.

Det er det mange som har håndtert på en god måte, men selv om webinarer sikrer smittevernet gjennom at deltagerne får med seg konferansen mens de sitter foran en PC-skjerm, er det gjerne mye som skal skje på konferanseområdet. Det er for eksempel fortsatt vanlig med paneldebatter og andre presentasjoner der flere personer er involvert, og så streames det til publikum som sitter hjemme eller på et kontor.

Nå rammes også slike webinarer av de nye koronarestriksjonene som er innført som følge av økt smitte i Norge.

I dag starter Zerkonferansen, klimaorganisasjonen Zero's store årlige konferanse. De samler vanligvis veldig mange mennesker, men i år har de forberedt en digital konferanse som er tilpasset begrensningene som er pålagt. Planen var å arrangere en heldigital konferanse i tråd med koronarestriksjonene, og alt lå tilrette for at det skulle gå som planlagt.

Så vedtar byrådet i Oslo en endring i forskriftene mandag kveld, dagen før konferansen starter. Det skjer som følge av faretruende økning i smitten.

Konsekvensen er imidlertid stor for Zerokonferansen, og andre konferanser. For de nye restriksjonene innebærer også at det blir forbudt å ha digitale sendinger med flere deltagere i studio. Dermed rammes Zerokonferansen på tross av at de har tilpasset seg de tidligere etablerte restriksjonene.

- Siden Zerokonferansen 2020 var planlagt som en livesending med blant annet en rekke paneldebatter, lar det seg dessverre ikke gjøre å gjennomføre årets konferanse som planlagt, skriver klimaorganisasjonen Zero på sin hjemmeside.

De presiserer imidlertid at Zerokonferansen ikke er kansellert, og mens de jobber med å snu seg rundt åpner de opp så alle får gratis tilgang til å se deler av konferansen på Zerkonferansens hjemmeside.

Det inkluderer blant annet en direktesending fra Bergen , og Statkraft's lansering av Bloomberg's New Energy Outlook 2020.

- Vi planlegger allerede hvordan vi skal løfte frem temaene vi hadde på programmet, og vi skal ikke slutte å snakke om klima bare fordi det blir litt vanskeligere rent teknisk, skriver Zero på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS