Marius Holm, som leder miljøstiftelsen Zero forstår at pandemi opptar mesteparten av nyhetsbildet for tiden. - Koronakrisen, både den medisinske og den økonomiske, har nok større effekter på folks liv akkurat i 2020, sier han.
Marius Holm, som leder miljøstiftelsen Zero forstår at pandemi opptar mesteparten av nyhetsbildet for tiden. - Koronakrisen, både den medisinske og den økonomiske, har nok større effekter på folks liv akkurat i 2020, sier han.

- Klimakrisen er selvfølgelig mange, mange ganger større enn koronakrisen

Zero-leder Marius Holm håper verdens land ser sitt snitt til å fremme investeringer i et nytt energisystem heller enn å satse på gammeldagse løsninger.

Publisert

I dagens nyhetsbilde er i alle fall ikke daglig leder i Zero, Marius Holm i tvil om hvilken av krisene - korona- eller klimakrisen - som får mest oppmerksomhet

- Ja, de fleste saker er lavere på agendaen nå som Korona-krisen naturlig nok får mest oppmerksomhet, sier Holm til enerWE.

Men samtidig er Holm krystallklar på hvilken av de to krisene som faktisk er størst - i den store sammenhengen.

Koronakrisen, både den medisinske og den økonomiske, har nok større effekter på folks liv akkurat i 2020.

- Koronakrisen, både den medisinske og den økonomiske, har nok større effekter på folks liv akkurat i 2020. Men klimakrisen er selvfølgelig mange, mange ganger større, mener han.

Og slik begrunner han standpunktet;

- Klimakrisen vil gjøre områder ubeboelige, ta levebrødet fra folk, svekke vannforsyning, svekke matproduksjon, og gi enorme skader på natur og biologisk mangfold. Konsekvensene kommer fordelt over flere år, selv om kostnadene for menneskeheten diskonteres til 2020, blir konsekvensene større enn Korona. De er også i stor grad irreversible. Hvert tonn CO2 vi slipper ut, blir værende i atmosfæren, og gjør verden varmere i generasjoner, advarer Holm.

Det avgjørende for hvordan den ene krisen påvirker den andre, blir hvordan verdens land innretter krisetiltakene.

Avgjørende punkt

Nå er mye avhengig av hvordan krisetiltakene verden over vil arte seg, mener Holm.

- Det avgjørende for hvordan den ene krisen påvirker den andre, blir hvordan verdens land innretter krisetiltakene. Bruker vi anledningen til å fremme investeringer i et nytt energisystem, eller prøver vi blåse liv i økonomien ved hjelp av billig kull og olje?, spør han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS