– Også for ZERO er situasjonen krevende

Miljøstiftelsen ZERO varsler permitteringer som følge av viruskrisen og virustiltakene.

Publisert Sist oppdatert

Miljøstiftelsen ZERO skriver på sin hjemmeside at de nå gjør kostnadskutt for å møte konsekvensene av koronapandemien.

ZERO kan ikke gjennomføre arrangementer, møter med politikere og næringslivet som normalt som følge av alle restriksjonene.

Selv om vi prøver å løse så mye som mulig gjennom digitale møteplasser, er mye utsatt på ubestemt tid

Marius Holm

– Selv om vi prøver å løse så mye som mulig gjennom digitale møteplasser, er mye utsatt på ubestemt tid. Det påvirker både arbeidshverdagen og handlingsrommet for å fremme gode klimaløsninger, sier daglig leder Marius Holm.

Holm presiserer at ZERO har en sunn økonomi, men at de ikke kan opprettholde aktiviteten på samme nivå uten nye inntekter fra næringslivet.

– Det er all grunn til å tro at når koronakrisen rammer så mange bedrifter hardt, vil dette også ramme oss. Vi har en tett og god dialog med mange aktører i samfunnet, og har stor forståelse for og medfølelse med den krevende økonomiske situasjonen også de står i nå, sier Holm.

ZERO skriver at de har sendt ut varsel om permittering til samtlige ansatte, men at de legger opp til 50 prosent permittering slik at noe aktivitet kan opprettholdes. Enkelte nødvendige nøkkelpersoner som må til for å sikre driften holdes utenom permittering.

Vår viktigste oppgave nå er å sikre ZEROs arbeid med klima i det lange løp

Marius Holm

– Vår viktigste oppgave nå er å sikre ZEROs arbeid med klima i det lange løp. Vi gjør vårt beste for å ta vare på våre ansatte, og opplever at organisasjonen står samlet om hvordan vi møter situasjonen, sier Holm.